Cryptoboss

cryptoboss2

Cryptoboss

Cryptoboss is een combinatie van hardware en software die is afgestemd op gebruikers die privacy en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. De Cryptoboss Stealth USB-stick is vervaardigd uit geanodiseerd aluminium uit de luchtvaartindustrie en kan krachten tot maar liefst 40 G doorstaan. Daarnaast is de stick voorzien van schokdempende middelen en waterdicht tot een diepte van 200 meter.

Gebruik

U gebruikt Cryptoboss door de stick in een van de USB-aansluitingen in uw computer te steken. De computer wordt vervolgens opgestart in de beveiligde omgeving van Cryptoboss en maakt geen gebruik van de harde schijf. Handelingen die u verricht vanuit de Cryptoboss hebben geen enkele invloed op de computer die u gebruikt. Wanneer u het besturingssysteem afsluit en u verwijdert de stick vervolgens uit uw computer, is het achteraf onmogelijk te achterhalen wat voor werkzaamheden u heeft verricht. Uw data blijft veilig opgeslagen op de Cryptoboss, met een wachtwoord dat door u zelf (de gebruiker) wordt gekozen. U kunt uw werk dus overal met u meenemen en op een andere computer voortzetten.

Encryptie

Cryptoboss maakt gebruik van zeer geavanceerde encryptie die het onmogelijk maakt voor derden om uw data te achterhalen. Tevens is er een tijdslot ingebouwd waardoor een ‘brute-force’ aanval compleet nutteloos is. Iedere Cryptoboss wordt geleverd met een unieke masterkey die naar wens kan worden aangepast door middel van de meegeleverde re-encryption stick. Er is geen enkele Cryptoboss stick met dezelfde masterkey als de uwe.